Výrobní proces
Japonské umění tříleté fermentace
OMX probiotika jsou vyráběna pomocí přírodní fermentační metody, která využívá sezónních rostlinných přísad. Výroba trvá tři roky, během kterých se působením bakterií mléčného kvašení a změn teplot dle ročních obdobích střídá proces fermentace a zrání. Jsou používány lokální rostliny a jednotlivé rostlinné přísady jsou přidávány do fermentačních sudů v pořadí odpovídajícím jejich dozrávání v jednotlivých ročních obdobích. Samotná fermentace začíná přidáním bakterií mléčného kvašení. Opakováním tohoto procesu bakterie mléčného kvašení znovu a znovu fermentují použité přísady a zároveň akumulují velké množství živin jako například aminokyseliny, peptidy, vitamíny, minerály, organické kyseliny, vlákninu, olygosacharidy, polyfenoly a flavanoidy. Po třech letech fermentace a zrání je probiotická pasta doručena do největší japonské farmaceutické společnosti FUJI CAPSULE ke kapsulaci. Obal kapsle je tvořen želatinou a chrání prospěšné bakterie před žaludeční kyselinou.
Kontrola kvality
OMX probiotika jsou vyráběna podle nejvyšších standardů správné výrobní praxe (SVP) – Každá výrobní šarže finálního produktu je testována nezávislou organizací. Kvalita produktu je vyhodnocena podle množství prospěšných bakterií a nutriční analýzy, která zkoumá množství aminokyselin, vitamínu, minerálu a organických kyselin. Bezpečnost výrobku je zajištěna testy na obsah zbytkových pesticidů a těžkých kovů.
Ruční výroba
Přestože je v Japonsku technologická úroveň velmi vysoká, jsou ruční práce důležitou součástí výroby OMX probiotik.
Unikátní forma probiotického přípravku
OMX probiotika se od běžných probiotik liší také svou formou. Každá kapsle obsahuje 580 mg fermentovaného rostlinného extraktu.